top of page

kimiz
biz?

"KABARENİN YENİDEN DOĞUŞU"

Burçhan Göze ve Özge Günay Göze  Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi oyunculuk bölümünden mezun olduktan sonra Tiyatro Kare’nin çocuk oyunu ekibinde 1 yıl süreyle çalışmış, daha sonra  Devlet Tiyatroları’nda oyunculuk hayatlarına devam etmişlerdir. Burçhan Göze 2012 yılında "Feraizcizade Mehmet Şakir  ve Mimarlar Odası Genç Seyirciler İçin Oyun Yazma" yarışmalarında aldığı yazarlık ödülleri ve Sivas Devlet Tiyatrosu’nda yazıp, yönettiği “Sahte Gerçekler” adlı oyunundan sonra da oyun yazmaya ve yönetmeye devam etmiş, 2015 senesinde Özge Günay Göze ile birlikte “Altı Üstü Kabare” adlı tiyatroyu  kurmuştur. 

 

Gündelik olayları eleştirel bir gözlem yöntemiyle sahneye taşıma hedefiyle yola çıkan ekip, güldürmenin yaraları iyileştiren bir çeşit ilaç olduğuna inanmakta, düşünme eylemine daha çok katkı sağlayacağını ısrarla dile getirmektedir. Toplumdaki tüm kesimleri olabildiğince gerçekçi bir şekilde tasvir etme görevini üstlenen ekip ilk oyunu "Parkkolikler" ile 2015 yılında İstanbul seyircisine merhaba demiştir. 

2 Eylül 2023'den beri Ataşehir'de kendi sahnelerinde oyunlarını oynamaktadır.

ÖDÜLLERİMİZ;

*ARDA KANPOLAT OYUNCULUK ÖDÜLÜ - ÖZGE GÜNAY GÖZE (AY, CARMELA!)

*FERAİZCİZADE OYUN YAZMA YARIŞMASI ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ - BURÇHAN GÖZE

*MİMARLAR ODASI GENÇ SEYİRCİLER İÇİN OYUN YAZMA YARIŞMASI İKİNCİLİK ÖDÜLÜ - BURÇHAN GÖZE

*GİRNE BELEDİYESİ MÜZİKAL VE MÜZİKLİ OYUN YAZMA YARIŞMASI BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ - BURÇHAN GÖZE

*MUTLU KISA FİLM FESTİVALİ EN İYİ KISA FİLM ÖDÜLÜ - BURÇHAN GÖZE

 

*10. ULUSLARARASI YENİ TİYATRO DERGİSİ EMEK VE BAŞARI ÖDÜLLERİ EN İYİ MÜZİKAL PERFORMANS (KADIN) - ÖZGE GÜNAY GÖZE (ÇİFTLER ÇİFTLER)

 

*10. ULUSLARARASI YENİ TİYATRO DERGİSİ EMEK VE BAŞARI ÖDÜLLERİ EN İYİ MÜZİKAL PERFORMANS (ERKEK) - BURÇHAN GÖZE (ÇİFTLER ÇİFTLER)

5. ULUSLARARASI MALTEPE TİYATRO FESTİVALİ JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ (ÇİFTLER ÇİFTLER)

ALTI ÜSTÜ KABARE
Sadece kabare yapar...

 

KABARE

Güldürücü ve eğlendirici olmasına karşın temelde ciddi olan, her türlü güncel sorunu, özellikle siyasal ve toplumsal konuları ince bir alayla, iğneleyici, yerici, taşlayıcı bir tutumla ele alan skeçler, monologlar, şarkılar, şiirler vb.lerle toplum eleştirisine yönelen gösteri türü.

bottom of page